Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


LoveMyProfile.com - Profile Counters



 


Sunday, 9 October 2011

Tutorial Shawl ala-ala Turban Style

Hai korang. Hari ni zira nak tunjuk satu lagi tutorial shawl.
Ni pon sebab ada request dari member zira kat FB.
So, zira wat la tutorial ni :)

The look that we are trying to achieve

*****

Apa yang korang perlukan adalah :

sehelai pashmina :)

-inner 
-2 jarum peniti
-2 pin comel :D

LET'S START
As usual, I'll use webcam only for this tutorial

STEP 1 : Bahagikan shawl ni sebelah panjang dan sebelah pendek ye.
STEP 2 : Amik bahagian pendek tu ke depan & bahagian panjang tu ke belakang,

STEP 3 : Amik bahagian pendek tu lilitkan ke atas, then, pin kan.

STEP 4 : Hujung shawl yang pendek ni, pin kan kat belakang

nampak kemas kan?

 STEP 5 : Yang bahagian panjang ni pulak, lilitkan ke belakang ^_^

okaayy done :)
senang kan?

Any question, you can asked :)

4 comments:

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

Irhanatul Khazira Ishak said...

ok. macam best je. nti zira singgah erk :)

Ewrna Rawk Sangat said...

nice one .its suit u . . . (❤‿❤) May Allah Bless u . . .

NATASYA ASSYIRA MOHAMMAD NAIM said...

wah..tutorial tudung baru. nanti nak g college boleh pakai ni..hehe..
btw thanks for the tutorial ok