Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


LoveMyProfile.com - Profile Counters



 


Monday, 31 October 2011

Sahabat Sejati


“Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan, mendahulukan atas nama kebajikan, menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan, ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari ganti…”

TUHAN aturkn antara kita 1 pertemuan ditetapkn 2 hati. Dalam 2 hati diberikn 3 rasa :


SAYANG, KASIH & KASIHAN. Dalam 3 rasa itu dselitkn 4 tujuan:


BERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, & BERSAMA. Dalam 4 prkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu:
TEMAN BAIK SELALU DI SISI. Dalam 5 prkataan itu trsmbunyi 6 impian iaitu :
SAYANG,KEKAL,SETIA,MNGERTI,MENGHARGAI,& MENGINGATI. Dalam 6 impian itu trsimpul 7 huruf keramat iaitu :


SAHABAT”.


p/s : Jika sahabatmu melukakan hati, lukislah di awan agar ia cepat berlalu pergi…Jika dia membuat kebaikan, pahatlah di atas batu agar ia kekal sepanjang kehidupan.

Friday, 28 October 2011

Game Tagged


hai korang. :) wifi kat rumah zira da elok balik. HAHA. Semalam technician datang rumah zira nak gantikan modem zira yang terbakar tuu ==' zira mintak maaf sangat-sangat kat korang yang tagged zira jawab soalan korang, zira tak jawab lagi :D hari ni baru zira ada mase nak jawab soalan korang. ngeh3

So, here's the rules :
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
  6. No tag back!
  7. No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people
***************
11 things ABOUT ME 
  • addicted with chocolate
  • i'm LOVE living single rather than couple
  • i'm not a person who always gives up
  • LOVE fashion & shopping
  • can't live without internet even one day. hehe :P
  • love to smile
  • simple person
  • obsessed with blogger
  • totally like blue, pink and purple
  • anime & k-pop lover
  • i hate those person who cheated me
***************
Jawapan untuk soalan jieha 

1. Apa yang kamu akan buat bila dah bosan sangat?
--> dengar lagu kat mp3
2. Mcd atau restoran bertaraf antarabangsa?
--> mesti larr McD
3. Punya kawan baik? Nama nye?
--> yup. nama zira tak nak gtau
4. Guru yang kamu suka dan masih ingat mase sekolah rendah?
--> cikgu alias yang ajar zira sains. HAHA
5. Selalu bukak blog , waktu mane?
--> waktu pagi and malam
6. Perkara pelik tentang kamu yang sume orang tk tahu.
-->zira suke wat tutorial shawl dgn style tersendiri
7. Tempat yang ingin sangat kamu pergi?
--> Tokyo Disneyland
8. Siapa kamu 10 tahun lagi?
--> seorang wanita yang berjaya dalam kerjaya nya.
9. Suka makan atau tidur?
--> makan la. nanti baru nampak chubby. hehe
10. Punya haiwan peliharaan ? Ape?
--> kucing.
11. Perasaan kamu bila kena tag neh ?
--> mesti la happy :)
***************

Jawapan untuk anis 
1. nickname yang family panggil dekat rumah SAHAJA
--> kakyang, zira, hazira
2. girlish or boyish ?
--> girlish
3. favorite animal ?
--> cat
4. handbag or purse ?
--> handbag
5. apa korang buat bila tension ?
--> makan aiskrim banyak-banyak
6. kedai mamak or restoran ?
--> mana-mana pun boleh maa
7. apa jenama lappy or computer korang ?
--> acer
8. kerja gila yang paling gila korang pernah buat ?
--> overnight ngan member.
9. study seronok ke tak ?
--> seronok sangat-sangat
10. masak or kemas rumah ?
--> masak la baru best :)
11. best jadi blogger ?
--> best kott~~
***************


jawapan untuk Nurlyana Izyan 

1. Your name, please.
--> Irhanatul Khazira binti Ishak
2. How long you live in this world?
--> 19 y 8 days
3. You ever go to overseas?
--> nope
4. Your favorite band?
--> muse
5. What is your nickname?
--> hana, zira
6. Who always be with you when you're in trouble?
--> my dad, my mom, my friends
7. What song do you like and who sing that song?
--> terhenti disini - asfan
8. Do you have boyfriend?
--> nope
9. Your favorite food?
--> laksa and spaghetti
10. Your favorite color.
--> blue, pink, purple
11. Facebook or blog?
--> BLOG
***************
nie plak soalan untuk orang yang zira tag 
1. minat k-pop/j-pop?
2. ciri-ciri sahabat yang korang pilih?
3.  suke chocolate ke strawberry
4. pernah tak korang sakitkan hati kawan?
5. komen sikit tentang blog zira nihh
6. kenangan terindah bersama keluarga yang tak dapat dilupakan.
7. pilih antara abah atau mak yang paling korang rapat. kenapa?
8. selalu tak ponteng sekolah/ kelas?
9. pernah tak korang suke seseorang tu dalam diam-diam?
10. tempat biase yang korang hangout kat mana?
11. ada twitter tak?

orang yang ter-KENE tag. HAHA


thanks reading this entry. 









Sunday, 23 October 2011

Antara sebab blog lambat loading


Hari ni zira nak share pendapat zira tentang tajuk entri ni. PERASAN atau tidak sometimes blog korang lambat loading?? nak tau tak kenapa boleh jadi cam tuh?
Before that, zira nak mintak maaf kalau zira terKECIKkan hati korang ok. be cheer ok sweetie?  zira sedar blog zira ni tak seberapa HEBAT & CANTIK seperti korang :)

  • WIDGET 
mungkin ni tak ramai yang mengalami. Seriously ! ade certain tuh memang letak widget kat sidebar memang banyak ==' tapi zira akui widget-widget tu memang comel dan nampak meriah kat blog tersebut. Tapi berpada-pada la bila letak widget tersebut ok ^_^ 
**Tak kisah la blog ade wigdet ke tak, yang penting entri blog tersebut menarik. 

  • FOLLOWER
Ada orang cakap ramai follower mempengaruhi blog tersebut??? betul ke? sebenarnya ini mengenai cara korang letak kedudukan petak follower tu.
**tolong jangan letak petak follower kat bawah header. letak kat sidebar pon da memadai :D

  • TERLAMPAU BANYAK ENTRI DALAM SATU PAGE
Ni pon mempengaruhi tahap kecepatan blog korang nak muncul [eh, betul ke ayat zira ni? main hentam jekk. hek3]
**korang just letak 2-3 entri dalam satu page pon da memadai :)

THE CONCLUSION : 
Cube korang try ni. [code nak ringankan blog] mane tau menjadi. ngeh3. sebab kat blog zira menjadi jekkk :)

first, g kat DASHBOARD --> DESIGN --> ADD GADGET --> HTML/JAVASCRIPT

Nah, ni code diaa :

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js">
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});</script>
 
 Then, save. :) tak yah nak edit pape kat situ

Thursday, 20 October 2011

Apa Itu Lip Smacker??

Hai korang!! 
Pagi-pagi lagi zira da bukak FB semata-mata nak bukak The Sims Social katekn.
sape main game ni?? angkat kaki. HAHAHA :D
Sambil-sambil bukak The Sims la kan, zira terpandang Ads kat tepi sebelah kanan :)
WAHH !!! LIP SMACKER MALAYSIA [macam menarik kan?]


So, hari ni zira nak cerita sikit tentang lip smacker.
korang tau tak lip smacker tu ape?
alaaa confirm la lip balm kan sebab perkataan awal dia 'LIP'. Ngeh3
tapi lip ni lain cikit awwww. lip ni ade FLAVOUR dan COLOR yang menarik.


Cis,
Agaknya, zira sorang je kot baru tau pasal lip balm ni. 
HAIH ~~~ ketinggalan zaman la zira niiii !!
NOOB sgt pon tak bolehhhhhh =='




Check this OUT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

nampak kan gambar mula-mula sekali ada coca-cola kannn. grrrr
yummmy~~~ :P

LIp Smacker is made with natural oils, vitamins, minerals and other beneficial ingredients, it moisturises and lubricates your lips to keep it smooth, supple and gorgeously healthy.



LIP SMACKER ni #1 dari USA. Favourite Lip Balm di kalangan teenager kat sane katekan

Yelaaaa, mane tak nye cube tengok Lip Balm tu menarik perhatian teenager cam kite-kite ni. >_<
cube tengok ni....

Ada Paul Frank laaaaaaa 
omel omel :D

harga lip balm ni dari RM9.90 sampai la RM32.90
tapi tak banyak farmasi yang jual lip balm ni. 
just ade kat Guardian, Sasa dan Watson je :D
JOM kite beliiiii lip balm ni nak tak?
 Rasenya zira nak GRAB benda alah ni hari ni gak >_< Design nya comel SANGAT pon tak leyyyy.. ish3 **zira ni memang pengaruh cikit kalau ade benda-benda comel. rasa naakkk beli. Geram sangat tengok benda alah ni :)


thats all. kalau nak tau lebih lagi tentang LIP SMACKER tuuu just click word 'lip smacker malaysia kat atas tuu



Wednesday, 19 October 2011

Tuesday, 18 October 2011

Anda di mata orang lain

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”


Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.
Lalu bertanya lagi,

“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

“Baiklah,” jawabnya,

“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan mengurangi nilainya.

Biarpun renyuk,lusuh dan kotor, wang ini tetap bernilai RM100 juga..

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak, dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.

Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga, tak bererti.
Padahal apapun yang telah & akan terjadi, anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi di mata Tuhan.

Jadi walau bagaimana kotor pun anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri. Sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa, terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga.

Dan jangan terlupa kita adalah makhluk Allah yang di pandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.



Thursday, 13 October 2011

Mega Giveaway by Yana, Arissa, dan Hanani


Click banner kalau nak join :)
Tarikh Tutup : 15 oktober 2011

Blog yang zira suke nak tag :
http://gadispinkylover.blogspot.com
http://www.thealienoidz.co.cc
http://mizzeiqa.blogspot.com/  


Wednesday, 12 October 2011

Wordless Wednesday #2



Sunday, 9 October 2011

Tutorial Shawl ala-ala Turban Style

Hai korang. Hari ni zira nak tunjuk satu lagi tutorial shawl.
Ni pon sebab ada request dari member zira kat FB.
So, zira wat la tutorial ni :)

The look that we are trying to achieve

*****

Apa yang korang perlukan adalah :

sehelai pashmina :)

-inner 
-2 jarum peniti
-2 pin comel :D

LET'S START
As usual, I'll use webcam only for this tutorial

STEP 1 : Bahagikan shawl ni sebelah panjang dan sebelah pendek ye.
STEP 2 : Amik bahagian pendek tu ke depan & bahagian panjang tu ke belakang,

STEP 3 : Amik bahagian pendek tu lilitkan ke atas, then, pin kan.

STEP 4 : Hujung shawl yang pendek ni, pin kan kat belakang

nampak kemas kan?

 STEP 5 : Yang bahagian panjang ni pulak, lilitkan ke belakang ^_^

okaayy done :)
senang kan?

Any question, you can asked :)

Saturday, 8 October 2011

Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato

Hye korang. especially budak-budak UITM,
cuti ni korang wat ape?
mesti ade yang pergi bercuti, kerja kan...
HAHA :)

*****

Cuti-cuti ni tak tau nak wat ape. 
Zira join la contest ni by Cik Tomato.
Dia da invited zira lagi time hari selasa hari tuh..

*****


TADAAAAA...

Face-vail Contest atau nama lain nya Contest Gadis Berpurdah
zira pertaruhkan gambar ni....

LOCATION : FRIM, KEPONG
DATE : 8 OCT 2011

So, korang apa tunggu lagi,
join la contest ni.

Girls yang bertuah untuk jadi Gadis Berpurdah