Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


LoveMyProfile.com - Profile Counters



 


Monday, 7 November 2011

Tutorial Shawl by Diana Amir Inspired

Eh eh gambar Diana Amir laa. comel kn dia bertudung. ayuu je. huhuk :) Dia wat gaya ala-ala Hana Tajima time ASK 2011 hari tuuuu. woot woot, 
tapi cam mane dia wat style shawl ni? \\takpe takpe// hari ni zira wat special entry untuk you all sume tutorial shawl cam diana amir pakai ni ye. 

before that, zira nak mintak maaf sangat-sangat if tutorial tak bape sangat menjadi. tak salah kan kalau kite mencube :)

All you need :
  • sehelai shawl satin lembut
  • inner tudung
  • pin comel
  • jarum peniti

2 pin comel and few jarum peniti :)

LET's START
as usual, i'll use webcam
STEP 1 : Ambil hujung selendang pastu pinkan kat inner tudung menggunakan pin emas comel

STEP 2 : dari hujung yang kite pinkan kat STEP 1 tadi, lilit kan selendang ni.

 STEP 3 : pinkan menggunakan jarum peniti kat tepi inner tudung.

STEP 4 : lebihan selendang ni bawakan ke atas,

STEP 5 : Adjustkan depan selendang biar nampak kemas :)

STEP 6 : pinkan kat tepi selendang ni, kiri dan kanan ye. jangan lupe tau !

STEP 7 : amik hujung selendang bawakan kebelakang pastu adjust wat style hana tajima tuu. tau kan?

ni side dari belakang. nampak kan? pinkan ia :)

Ikut step 7 kat atas. cara dia sama saje :D

tadaaaaa. sudah siap. 
**style diana amir wat cam hana tajima ni, nak wat sebelah sahaja pon tak pa.
ikot keselesaan korang.


macam zira katakan tadi, kalau wat sebelah saje, dia akan jadi cam ni, 
so, nak wat muke korang lagi comel-comel, tambah aksesori cam zira wat ni

kalau ade ape-ape yang korang tak paham, just leave a comment ok :)



thanks see my tutorial ni, jangan lupe like ye kalau suke tutorial yang zira wat :D

10 comments:

Ku Azhar said...

mak aiii..bnyknye step..slmt la ku lelaki T_T

Irhanatul Khazira Ishak said...

tu la.
byk step tu yang ssh
lain la kalau cikit je
nasib ku lelaki kn kn :)

misTeaRed said...

cntik kn diana amir tue...hhihi

Irhanatul Khazira Ishak said...

kan kan. suke tgk dia. cantik plus comel :)

Fadzlina Zaman said...

jom join makeover GA prizes :) http://fadzlinaicecream.blogspot.com/2011/11/beauty-contest-from-aina-rahman.html

qaseh kanda said...

salam....
best lagu latar blog ni....
bley sy kongsi tajuk lagunye....

rumah said...

yess apa title lagu ni ? sweet <3

Irhanatul Khazira Ishak said...

tajuk lagu dia - you - nur jannah alia

Ain Nabilah said...

awakkkkkkkkkkkkkk..sma la shawl tu mcm saya pnya tpi saya x reti pakai sbb dia licin sgt la.....susah

Irhanatul Khazira Ishak said...

ye ke? hehehe, ade care gak tak nak licin tu. cube awak pakai starch. dia boleh keraskn tudung yg licin macam saya pakai tu :)