Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


LoveMyProfile.com - Profile Counters



 


Sunday, 7 August 2011

jalan-jalan

hari ni hari ahad :) lama gak kan zira tak updated blog zira. hampir seminggu kan kan. semalam zira ngan family keluar jalan-jalan nak cari bubur lambuk. tempat favorite family zira selalu beli bubur lambuk kat kg. baru. area masjid kg baru. kat situ famous ngan orang jual bubur lambur.

lepas beli bubur lambuk, abah tanya zira "nak beli kurma ke tak untuk blk umah sewa nanti??" zira jawab la " hmmm. boleh gak." sambil2 nak pilih kurma yang nak beli, abah tanya lagi "macam nak tak nak je beli kurma, kalau nak, kita beli kat shah alam. kat situ ade pemborong jual kurma. lagi murah" **hehe tau-tau aje bila zira xnak kurma kat situ. kalau boleh zira nak kurma medjool. tak mau kurma lain. xkira =.=" **memilih jugak kan zira ni. ish3. sabar je la   :)

ha. ni la kurma yang zira suka. kurma medjool.

bila da sampai kat mahnaz food shah alam. zira pilih la kurma zira nak. HAHA (!) Actually ni kedai supplier kurma dari iran, madinah, tunisia. so kire kan sume types kurma ade kat kedai Mahnaz Food. pantang masuk kedai arab, mula la benda-benda lain zira amik, hahahaha. tak pe yang penting abah bayar. MUHAHAHA :)

shopping for berbuka yesterday. 

p/s : to all my reader.  this is for YOU

5 comments:

nisa arika said...

bnyak nye mkanan..hehe

Irhanatul Khazira Ishak said...

tau xpe. sekali sekala beli secara byk. :)

pijol si sengal said...

haha,, ni bukan makan da ni,, kire mencekik da ni,, hahaha..^.^

ayie said...

Leh tahan,byk :-o

Siti Asiah said...

akak suke kurma mariami...;)